PDA

Bekijk de volledige versie : Voorstelling studentenraad!


wim leenaerts
21st September 2006, 11:47
De studentenraad: wat is het?, wat doen ze?, waarom doen ze het?

De studentenraad is een orgaan in de school dat dient als spreekbuis voor de studenten. Aangezien je toch 3 jaren van je leven in de hogeschool moet doorbrengen, is het toch interessant als het in die school een beetje aangenaam vertoeven is
In de studentenraad zitten vooral studenten die erg gebaan zijn met het welzijn van hun medestudenten en die geëngageerd genoeg zijn om de inspraak in de school ten volle te benutten!
Daar kan de studentenraad bij helpen.
Ben je niet tevreden ove bepaalde dingen in deze school, dan kan je dat aan de studentenraad melden, dan kan gaan van decoratie, de cafetaria, het beleid op de school tot de studielast. Er is niet veel waar we niets in te zeggen hebben.
Om maar enkele voorbeeldjes te geven van hoe ver onze 'macht' reikt kunnen we bijv. zeggen dat we ervoor gezorgd hebben dat er zachter toiletpapier is (niet onbelangrijk :)), maar we hebben ook inspraak gehad in de inrichting en de bouwplannen van de nieuwe gebouwen (The Globe), enz...

Hoe kan je contact opnemen met de studentenraad?
- Via de klasafgevaardigde. Normaal gezien zou elke klas een afgevaardigde moeten kiezen die de klas in de studentenraad vertegenwoordigt. Je kan voorstellen en suggesties aan deze persoon doorspelen en als die zijn taak goed doet, zullen die op de volgende vergadering besproken worden.
- Via de studentenraadbox op de toog in de agora, waarin je je voorstellen gewoon op een papiertje in kan dumpen. Deze box wordt elke vergadering leeggemaakt.
- Via de leden van de studentenraad die in de school rondlopen. Je zal ons niet allemaal kennen, maar zodra de ledenlijst online staat kan je via het Vademecum de juiste persoon vinden.
- Via dit forum. De gemakkelijkste manier is misschien nog wel gewoonweg via het forum waar je dit momenteel op zit te lezen.
Het stukje van de studentenraad kan via deze link bereiken: http://actualiteit.org/forums/forumdisplay.php?f=263

Verwezenlijkingen van de studentenraad vorig jaar:
- Nieuwe computers
- de taak/studiebelasting is verminderd
- Cultuur op school (!) -> Free podium, Djembé-cursussen, enz...
- LOVerke
- Prijzen cafetaria -> Sinds 2006 zijn de prijzen voor de studentenraad gedaald en is er een aparte prijslijst voor docenten, met jawel, hogere prijzen :D
- Evaluatie van docenten -> Wij hebben veel inspraak gehad in de vragen die in die evaluatielijst staan.
- Examenroosters aanpassen
- om de 2-3 weken staat er in de agora een wereldwinkelstandje waar je 'eerlijke' chips, wijn, fruitsap, accessoires, enz kan aanschaffen. Zo steun je ook de derdewereld nog!
- ...

Punten waar nog aan gewerkt wordt:
- toegang tot de school (en websites) voor oud-studenten
- EHBO in de opleiding
- eenvoudige en duidelijke takenbundel die gerespecteerd wordt
- onderwijswerkplaats ( rangschikking boeken, inbindmachine,
diefstallen en vandalisme, uitleg bij de kopieermachines,........)
- busverbindingen; tussenkomst STUVO in de openbaar-vervoer-prijs
- milieu op school (netheid, eten/drinken in de lokalen, roken, groen dak,...)
- pompen aan de buitendeuren van de agora
- verklikkerlichtje aan het ICT-lokaal
- leukere inrichting van de gangen
- Sint Niklaas en Paashaas

Hoewel dit wel redelijk wat punten zijn, is er aan sommigen vorig jaar al gewerkt, dus er is nog ruimte genoeg voor andere voorstellen!

Hoe werkt de studentenraad?De werking van de studentenraad volgt nog...