PDA

Bekijk de volledige versie : Kandidaten CDA ontkennen genocide Turken


Barst
21st September 2006, 03:37
Kandidaten CDA ontkennen genocide Turken


Twee kandidaten op de CDA-lijst voor de kamerverkiezingen van november ontkennen de Armeense genocide, terwijl de partij vindt dat Turkije deze volkerenmoord moet erkennen.


Het gaat om twee kandidaten van Turkse afkomst, Ayhan Tonca (op 35) en Osman Elmaci (56). Tonca noemt de genocide al lang een leugen. Elmaci zette onlangs zijn standpunt uiteen in een brief aan de Kamer. Die is te lezen op de website van het tv-programma ’Nova’, dat er gisteren aandacht aan besteedde.

Elmaci schrijft dat een initiatief van de ChristenUnie, dat het ontkennen van genocide strafbaar wil stellen, in strijd is met de vrije meningsuiting. Hij wijst erop dat er in Nederland 300.000 Turken zijn, die niet geloven in de Armeense genocide van 1915 en geeft een opsomming van de Turkse argumenten.

Tonca is voorzitter van de Islamitische Stichting Nederland (ISN), de Nederlandse afdeling van Diyanet, het Turkse ministerie van religieuze zaken. ISN beheert het merendeel van de Turkse moskeeën in Nederland. In Turkse kringen vraagt men zich af hoe Tonca als volksvertegenwoordiger kan functioneren als hij zo met handen en voeten gebonden is aan de Turkse overheid.

Op de website van Elmaci (www.osmanelmaci.nl) blijkt dat hij kind aan huis is bij rechts nationalistische Turkse organisaties. Eerder al lieten zowel Elmaci als Tonca zich in een e-maildiscussie tussen Turkse lokale politici zeer kritisch uit over het voorstel van de ChristenUnie.

CDA-voorzitter Marja van Bijsterveldt zegt in een reactie dat zij het standpunt van Tonca respecteert, maar dat dit niet het standpunt is van de fractie dan wel de partij.

De Armeense genocide had plaats in 1915, toen Turkije streed aan de zijde van Duitsland. Omdat ze twijfelden aan de loyaliteit van de Armeniërs besloten de Turken hen te deporteren naar Syrië.


Trouw, 21-09-2006

Barst
21st September 2006, 03:49
[FONT=Trebuchet MS]Hoe kan je nu in godsnaam zo'n artikel plengen zonder met ook maar één woord te reppen over de 1.000.000 slachtoffers die in 1915 zijn gevallen??? :shocked:

Het laatste zinnetje sluit zelfs perfect aan met de 'officiële Turkse versie' die ook vandaag nog altijd stelt dat het "alleen maar ging om deportatie"... :rolleyes:

Hoe zou dat hier in België overigens zitten met de diverse Turkse kandidaten op verkiezingslijsten?? :confused:

Of hoe een regering een genocide(!) (en een heel volk) in de doofpot wil stoppen! :mad:

Lees vooral:
http://actualiteit.org/forums/showthread.php?t=1567&highlight=armeense :eek: [/FONT]

Barst
27th September 2006, 01:32
CDA en PvdA halen Turken van kieslijst


De partijbesturen van CDA en PvdA hebben gisteren aspirant-kamerleden van Turkse afkomst van de kandidatenlijst gehaald vanwege diepgaande meningsverschillen over de Armeense kwestie.


Het CDA besloot 's avonds dat de kandidaten Tonca (op plaats 35) en Elmaci (56ste) niet meer te handhaven waren op de kandidatenlijst. Directe aanleiding was een interview in het Turks dagblad Sabah waarin ze hun oude standpunt opnieuw innamen dat er geen sprake is geweest van genocide op de Armeniërs. Vorige week conformeerden ze zich in een speciale verklaring nog aan het officiële standpunt van het CDA dat er op de Armeniërs georganiseerde volkerenmoord is gepleegd. Maar de twee ontkenden gisteren in de Turkse krant dat ze dat gedaan hadden.

Bij de PvdA werd de Turkse Nederlander Erdinc Sacan van de conceptkandidatenlijst geschrapt. Hij was volgens partijvoorzitter Michiel van Hulten teruggekomen van zijn steun aan het PvdA-standpunt. Sacan stond 53ste op de lijst. Van Hulten: „Het is een ontzettend moeilijk besluit geweest. Maar er zat niets anders op. Sacan deelde niet meer onze opvatting over de genocide. We zouden politiek niet geloofwaardig zijn geweest als we hem op de lijst hadden laten staan.”

Aanleiding was de berichtgeving in Trouw, dat de kandidaat een website beheerde, waarop vooral Turkse nationalisten de trom roerden en waar de Armeense genocide ontkend werd.

Van Hulten: ,,Erdinc Sacan is een talentvolle man van 27 jaar die gevangenzit tussen twee culturen en die niet wil kiezen. We betreuren dat we dit besluit moesten nemen.’’

Binnen de PvdA zijn meer lokale politici van Turkse afkomst die er net zo over denken als Sacan. Van Hulten zegt echter dat het aan de PvdA-afdelingen is om daarover het gesprek aan te gaan met betrokkenen. Sacan was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.


Trouw, 27-09-2006

Barst
27th September 2006, 18:23
Europa krabbelt terug over Armeense genocide


Met 320 tegen 283 stemmen en 40 onthoudingen heeft het Europese Parlement (EP) geweigerd om van de erkenning van de Armeense genocide door Turkije een voorwaarde voor toetreding tot de Europese Unie te maken.


Paragraaf geschrapt

In de plenaire zitting werd de paragraaf die voordien in de parlementscommissie Buitenlandse Zaken was ingelast, weer uit het verslag gehaald.Ook rapporteur Camiel Eurlings (EVP) was tevreden dat de kwestieuze paragraaf uiteindelijk sneuvelde. "We kunnen het niet maken om tijdens de onderhandelingen de spelregels te veranderen." In Turkije had deze paragraaf grote irritatie veroorzaakt. Woensdagmorgen verklaarde premier Tayyip Erdogan nog dat Turkije nooit zou aanvaarden dat de Unie nieuwe voorwaarden voor het lidmaatschap zou opleggen. (dwm)


Blog HLN, 27/09/06 14u53

Barst
2nd October 2006, 16:47
Turks ‘cyber-leger’ kaapt Nederlandse websites


Amsterdam, 2 okt. Enkele Nederlandse websites zijn het afgelopen weekeinde ‘gekaapt’ door een geheimzinnige Turkse organisatie die zich Ayyildiz Delta Team noemt.


De hackers namen onder meer de sites van de stichting tegen zinloos geweld en die van de Nederlandse schaatsbond over. Ze publiceerden er pro-Turkse leuzen op. Ook verbrandden ze virtueel de Nederlandse vlag op de door hen gekaapte sites.

De hackers wilden met hun actie naar eigen zeggen protesteren tegen het schrappen van drie kandidaat-Kamerleden van Turkse afkomst van de kieslijsten van de PvdA en het CDA. Deze kandidaten raakten hun plaats op de lijst kwijt omdat ze weigerden de genocide op de Armeniërs, aan het einde van het Ottomaanse Rijk in 1915, te erkennen.

Het is niet de eerste keer dat deze organisatie zich richt op Nederlandse websites. Voor de zomer werd de Koerdische website azardy.nl ook al gehackt door het Ayyildiz Team. De ledenadministratie ging daarbij verloren.

Ayyildiz Delta Team, genoemd naar de Turkse vlag die bestaat uit een witte maan en ster, is zeer waarschijnlijk dezelfde als Ay Yildiz Tim. Deze organisatie is, zo meldt de website, Turkije’s eerste en enige ‘cyber-leger’. „De strijd voor het vaderland gaat onverminderd door”, aldus de organisatie. Het team heeft een militaristische organisatievorm met een maarschalk aan het hoofd. Daaronder staan generaals die ieder een afzonderlijke afdeling leiden.

De missie van het team wordt omschreven als het bestrijden van „elke vorm van aanval” op de Turkse republiek. Ook de websites die de Turkse eenheid, de islam bedreigen, of satanische en pornografische afbeeldingen of teksten publiceren, worden uit de lucht gehaald. Sites die „nuttig” werk verrichten en de Turkse republiek vertegenwoordigen, worden juist ondersteund. Mocht het bestuur dat nodig achten, dan kan ook „met geweld” worden gereageerd op „verbale en fysieke” aanvallen op Turkije.

Vanwege het „geheimzinnige karakter” van de organisatie weigert het team contact met de pers. Wel is eerder in opdracht van de leiding een boekwerk gepubliceerd over Ayyildiz. De organisatie probeert het boek aan de man te brengen op politiescholen en politiebureaus in Turkije. De uitgever van het boek is niet bereikbaar. De Europese afdeling zou moeten opereren vanuit het Franse Lyon, maar het opgegeven Franse nummer bestaat niet. Het is onduidelijk of het team een Nederlandse tak heeft.


NRC, 2 oktober 2006

Barst
5th October 2006, 00:21
Een amateur in de vuurlinie

door Sylvain Ephimenco


Tegen al diegenen die vandaag het kamerlid Nebahat Albayrak bij het grof vuil van de Nederlandse politiek willen deponeren, zou ik willen zeggen: ga je gang. En trap vooral veelvuldig op haar ziel, snij haar integriteit in mootjes en gooi haar in een bak vol pek en veren.


Maar besef ook dat je hiermee een rolmodel voor veel jonge allochtone vrouwen aan gruzelementen slaat. Nebahat Albayrak is een moderne geëmancipeerde vrouw die de Turkse gemeenschap waaruit ze afkomstig is zelden naar de mond heeft gepraat. Ik kan me nog herinneren hoe ze twee jaar geleden, op bezoek bij de Turkse Arbeidersvereniging in Rozenburg, haar toehoorders op het hart drukte dat ze moesten ophouden zich als ’zielige allochtonen’ te gedragen die de schuld van alles en nog wat aan de overheid geven. Ook vertelde ze hen dat huwelijksmigratie een heilloze weg was. Mijn eigen politiek correctheid eindigt vanzelfsprekend bij het standpunt van Albayrak over de principiële kwestie van de Turkse genocide op de Armeniërs. Simpelweg omdat het geen standpunt mag heten. Het lijkt meer op een paniekerig ingeslagen vluchtroute die het onhandige kamerlid dichter bij de afgrond heeft gebracht. Albayrak draait om de hete brij, ontwijkt en doet alsof haar neus bloedt. Ze probeert hiermee de kool en de geit te sparen zoals het een doorgewinterde Nederlandse politicus betaamt wanneer het terrein dat hij/zij betreedt explosief wordt. Het is alleen niet helemaal gelukt: haar verweer oogt niet fraai, kan kwetsend overkomen en zit amateuristisch in elkaar. Maar dit maakt van Nebahat Albayrak nog geen genocide-ontkenner. Zeker niet van het militante kaliber als de enkelingen die onlangs uit verschillende kandidatenlijsten zijn verwijderd. In plaats van Albayrak te demoniseren zou men beter haar partij, die haar onvoorbereid in deze positie heeft gebombardeerd, rekenschap moeten vragen. In het verleden heeft de PvdA de cruciale tweede plek op haar kandidatenlijst altijd aan politieke zwaargewichten toebedeeld. Jacques Wallage en Jeltje van Nieuwenhoven zijn de laatste voorbeelden. Albayrak is zeker geen zwaargewicht. Nog niet althans. Ze dankt haar uitzonderlijke positie aan het grenzeloze opportunisme van de PvdA, die met deze truc de stemmen van allochtonen in het algemeen en Turkse Nederlanders in het bijzonder hoopt bijeen te kunnen harken. Daarmee is het stemkanon Albayrak (66.000 in 2003) veel te vroeg in de vuurlinie komen te staan. Maar wat hebt je aan een kanon dat op haar eigen aanhang zou schieten? Door volmondig van genocide op Armeniërs te spreken, ook weet ze diep in haar hart dat het wel degelijk het geval is, zal Albayrak (en dus de PvdA) zich van een flink deel van haar electorale clientèle vervreemden. En dan heb ik het nog niet over de eventuele bedreigingen. Van haar partij krijgt ze voorlopig geen andere rugdekking dan de hulp van ghostwriter Frans Timmermans die gisteren samen met haar een uiterst zwak en relativerend opiniestuk in Trouw heeft geschreven. Daarom verdient de PvdA de hoon en de rotte eieren die nu ten onrechte naar het hoofd van Albayrak worden geslingerd.


Trouw, 05-10-2006

Barst
6th October 2006, 23:16
Turkije waarschuwt Frankrijk voor genocidewet


ANKARA - De betrekkingen tussen Turkije en Frankrijk zouden ernstig te lijden hebben onder een Franse wet die het ontkennen van de genocide onder Armeniërs door Turkije strafbaar stelt. Dat heeft Turkije vrijdag gezegd.


Het Franse parlement praat donderdag over het wetsvoorstel, nadat het eerder de behandeling ervan onder druk van Turkije te hebben uitgesteld.

,,De Armeense kwestie heeft onze relatie in het verleden al meer dan genoeg vergiftigd, maar dit keer is het duidelijk dat het genoemde wetsontwerp onze beter wordende betrekkingen een onherstelbaar zware slag zal toebrengen'', zei woordvoerder Namik Tan van het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken.

De goedkeuring van de wet zou volgens Tan door het Turkse publiek als een vijandelijke daad worden gezien.


Celstraf

Het wetsvoorstel houdt in dat personen die bestrijden dat er negentig jaar geleden genocide onder de Armeniërs heeft plaatsgehad een jaar gevangenisstraf en een boete van 45.000 euro kunnen krijgen. Dinsdag sloot Turkije nog eens de erkenning uit dat de massamoord op Armeniërs genocide was, zoals de Franse president Jacques Chirac had gevraagd.

Volgens Armeense schattingen werden er tussen 1915 en 1917 in het Ottomaanse Rijk op stelselmatige wijze 1,5 miljoen Armeniërs vermoord, maar volgens Turkije is het dodental veel lager en kan er niet van opzettelijke volkenmoord worden gesproken. Het geweld zou alleen het bijkomende gevolg van het uiteenvallen van het Ottomaanse Rijk. Westerse historici vinden over het algemeen dat er van genocide gesproken moet worden.


DS, 06-10-2006

Barst
7th October 2006, 01:57
[FONT=Trebuchet MS]Een voorsmaakje van wat ons te wachten staat als we ons lot in handen leggen van dergelijke onvervalste kwakzalverpolitici (overigens tegelijk miljardair!)? :rolleyes:
Onvoorstelbaar dat een Minister van Justitie in het buitenland de eigen wetgeving op zo'n manier schoffeert! :mad:
En dan gaat het echt niet om wetgeving i.v.m. akkefietjes, maar n.b. over genocideontkenning :shocked:
Maar lees vooral ook http://actualiteit.org/forums/showthread.php?p=18377#post18377 om te beseffen dat het verhaaltje hier in Vlaanderen over "Laat 'ze' maar eens mee regeren, 't zal rap gedaan zijn", mss toch niet zo evident is... :( [/FONT]


Ook Zwitsers hebben nu eigen ‘Armenië-kwestie’


Rotterdam, 6 okt. Ook Zwitserland heeft nu zijn Armeense kwestie. Oorzaak is een uitspraak van de rechts-populistische politicus en minister van Justitie, Christoph Blocher.


Bij een bezoek in Ankara zei hij eergisteren begrip te hebben voor de Turkse verontwaardiging over het feit dat twee Turken in Zwitserland worden vervolgd om hun visie op de geschiedenis. Dat gebeurt op basis van een antidiscriminatiewet die in 1994 in een referendum werd aangenomen.

Yusuf Halacoglu, een historicus die nauwe banden heeft met de Turkse regering, en Dogu Perincek, leider van de kleine links-nationalistische Arbeiderspartij, hebben een paar jaar geleden in Zwitserland openlijk ontkend dat de Turken in het begin van de twintigste eeuw genocide hebben gepleegd op de Armeniërs. Op grond van die Zwitserse wet is dat net zo verboden als bij voorbeeld de ontkenning van de Holocaust.

Blocher krijgt „buikpijn” van die wet, zei hij in Ankara. Hij vindt dat de Zwitsers moeten nadenken over een herziening.

Dat leidde tot forse kritiek vanuit de regering – die vooraf niet wist dat Blocher dit zou zeggen. Een minister zei „geschokt” te zijn. In het buitenland kritiek leveren op binnenlandse wetgeving is onacceptabel, zo vindt de regering, evenals het feit dat een minister van Justitie zich uitlaat over actuele rechtszaken. De regering heeft zich in 2004 nog over de wet gebogen en toen besloten dat er geen enkele reden is om die aan te passen – ook extra garanties voor de vrijheid van meningsuiting achtte de regering toen onnodig.


NRC, 6 oktober 2006

Barst
11th October 2006, 02:34
[FONT=Trebuchet MS]Afkomstig van een medium dat gisteren opgekocht is door Google voor een schandalige 1,3 miljard dollar(!!)... Niet dat ik die twee 'American Dreamboys' ook maar iets wil misgunnen, maar het 'rendement' van hun 'youtubes-garage-oefening' van amper anderhalf jaar geleden is geheel buiten alle proportie... Dit is compleet doorgeschoten turbokapitalisme! :(
Voor de uiterst onnozele reactie van de 'founding fathers':
http://www.youtube.com/watch?v=QCVxQ_3Ejkg
En voor waar het uiteindelijk allemaal om te doen was hier (=Nova-uitzending Armeense genocide):
http://www.youtube.com/watch?v=oF7CayXh_Lk![/FONT]