PDA

Bekijk de volledige versie : "Geen Europese tussenlandingen meer voor Israëlische vliegtuigen"


Barst
6th September 2006, 00:36
"Geen Europese tussenlandingen meer voor Israëlische vliegtuigen"


Verschillende Europese staten weigeren toelating te geven om vliegtuigen van de Israëlische nationale luchtvaartmaatschappij El Al, tussenstops te laten maken in hun luchthavens. Die vliegtuigen zouden uitrusting van de Israëlische Defensie Macht (IDF) vervoeren, aldus de Israëlische krant Ha'aretz maandag. Of België dergelijke tussenstops ook weigert, is nog onduidelijk.


Politieke redenen

Kapitein Etai Regev, hoofd van de pilotenvakbond van El Al, zegt dat zwaarbeladen vliegtuigen die komen van VS-basissen "niet de toelating krijgen van Europese staten om tussenlandingen te maken om bij te tanken, om politieke redenen". "Als gevolg vertrekken cargovliegtuigen veel lichter vanuit de VS en komen in Israël aan met significant minder munitie dan nodig is", aldus Regev in Ha'aretz.


Goede voet

Volgens Regev zou het gaan om landen die normaal op goede voet staan met Israël, zoals Groot-Brittannië, Duitsland en Italië. In Nederland geldt het verbod alleszins niet, zo meldde dinsdag de teletekstdienst van de NOS. Dinsdag was het nog niet duidelijk of België dergelijke vluchten ook weigert op zijn luchthavens. Volgens de Federale Overheidsdienst (FOD) Mobiliteit moet eerst nagetrokken worden of er überhaupt een toelating is gevraagd door El Al om met dergelijk vervoer hier een tussenstop te maken. (dpa)


Blog HLN, 05/09/06 20u

Wouter
10th September 2006, 18:38
lol trust me, El Al is niet de enige die wapens/munitie aan boord heeft. Met den FN Herstal in Luik als shipper heb ik al veel oorlogstuig op Iberia-vluchten gezet, die daarna connectie maken in Barcelona om naar Zuid-Amerikaanse regimes door te vliegen. Heb de LTA's gekopieerd :) FN MAG .50 anyone?