PDA

Bekijk de volledige versie : ,,NEE lokt 14 procent van de kiezers''


Barst
18th August 2006, 14:22
,,NEE lokt 14 procent van de kiezers''


ANTWERPEN - NEE, de protestbeweging die de kiezer de kans wil geven om een proteststem uit te brengen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen, heeft de afgelopen maanden een telefonische peiling gehouden bij 136.509 Antwerpenaren.


Van de 18.451 mensen die ingingen op de peiling zei 40 procent ontevreden te zijn met de Antwerpse politiek. Op de vraag of ze ook NEE zullen stemmen op 8 oktober, antwoordde 14 procent ja, 5 procent waarschijnlijk en 35 procent misschien.

,,Wij hopen dat deze resultaten niet representatief zijn, maar ze zijn hoe dan ook zorgwekkend'', zegt Jan De Bruyn, lijsttrekker van NEE. De protestbeweging ontstond zowat een jaar geleden. NEE heeft geen partijprogramma en zegt elke stem op haar te betreuren, maar wil de kiezer de mogelijkheid geven om zijn of haar stem te ontnemen aan de politieke partijen.

,,Uit de cijfers van de vorige gemeenteraadsverkiezingen blijkt immers dat de stem van meer dan 19 procent van de kiesgerechteigde Antwerpenaars leuk verdeeld werd onder de partijen. Dat is de stem van meer dan 60.000 of één op vijf kiesgrechtigden. Dit kan de 14 procent NEE-stemmers van onze peiling verklaren'', aldus De Bruyn.


Dotatiegeld teruggestort

Krijgt NEE na 8 oktober een zetel in de gemeenteraad, dan zal er op alle voorstellen symbolisch ’nee’ worden gestemd. Een loon van de overheid zal de zetelende vertegenwoordiger van NEE niet aanvaarden. ,,Wij zullen elke vergoeding die ons door de overheid wordt aangeboden, weigeren. Meer nog, wij zullen het dotatiegeld terugstorten aan de belastingbetaler'', zegt Bachir Boumaäza, derde plaats op de NEE-lijst. bava


Snelnieuws DS, 18-08-2006

Kenny
21st August 2006, 00:39
Dít is pas een initiatief om u tegen te zeggen. :D