PDA

Bekijk de volledige versie : Kot in ruil voor seks


Barst
2nd August 2006, 14:39
Kot in ruil voor seks :rolleyes:


BRUSSEL - De Gentse schepen van Onderwijs en Studentenbeleid Rudy Coddens heeft bij de politie een klacht ingediend tegen eigenaars van studentenkoten die studentes gratis koten aanbieden in ruil voor seks.


Hij doet dat na een undercoverreportage van VTM. De VTM-redactie trof op een grote studentensite een advertentie aan waarin een 47-jarige man een gratis appartement aanbiedt.

Als tegenprestatie vraagt hij dat de studente drie keer per week seks met hem heeft. Volgens VTM circuleren er op het internet nog meer van die advertenties en is het niet duidelijk of de praktijk strafbaar is. De Gentse politie is na de klacht van schepen Coddens een onderzoek gestart en ook het parket werd ingelicht.

Zij zullen nu eerst nagaan of de praktijk strafbaar is. Schepen Coddens gaat aan de hogescholen en de universiteit vragen om hun studenten te waarschuwen voor dergelijke advertenties. ,,Hier moeten we op reageren. Zoiets begint misschien onschuldig, maar dit kan verkeerd aflopen'', zegt Coddens in 'Het Nieuws' van VTM.

Geen nieuw fenomeen

Toch gaat het niet om een nieuw fenomeen. De bewuste advertentie die de VTM-redactie onderzocht, zou al drie jaar op het web staan. En twee jaar geleden bracht Het Laatste Nieuws al het verhaal van een 47-jarige zakenman die in ruil voor seks gratis een appartement verhuurde in het centrum van Gent.


Blog DS, 02-08-2006 (mcu)