PDA

Bekijk de volledige versie : Mogen politici deelnemen aan (langdurige) spelprogramma's?


Barst
1st February 2005, 18:11
"Afwezigheid Flor Koninckx was inschattingsfout"


Flor Koninckx is sinds gisteren terug aan het werk. foto MEYERSDe afwezigheid van parlementslid Flor Koninckx (sp.a) als gevolg van zijn deelname aan een survivalprogramma was een inschattingsfout. Dat zegt Caroline Gennez, sp.a-Spirit-fractieleidster in het Vlaams Parlement. Koninckx is intussen sinds gisteren weer aan het werk.

Verkeersspecialist Koninckx, die naast Vlaams parlementslid ook gemeenschapssenator is, nam deel aan een survivalprogramma op VT4 en was daardoor sinds half januari afwezig. Vlaams parlementsvoorzitter Norbert De Batselier (sp.a) had daar dinsdag zware kritiek op. "Hij is onwettig afwezig en dat zou hij eigenlijk moeten voelen aan zijn wedde", aldus De Batselier.

Zijn woordvoerster zei vandaag dat de parlementsvoorzitter bij zijn standpunt blijft, ook nu Koninckx een week eerder dan eerst gedacht weer aan de slag is. Ook Caroline Gennez, de fractieleidster van Koninckx in het Vlaams Parlement, vindt zijn afwezigheid ongelukkig. Gennez was net zoals de fractieleidster van de sp.a in de Senaat van het voornemen van Koninckx op de hoogte gebracht. "Hij is een volwassen man en moet zichzelf beoordelen, maar ik vind het een inschattingsfout", aldus Gennez. Ze voegde er wel aan toe dat Koninckx een actief parlementslid is.

De N-VA reageerde dinsdag verbaasd op de houding van de sp.a. "Nog geen twee maanden geleden wees de partij een N-VA-voorstel af om strikte afspraken te maken over de deelname van politici aan televisiespelletjes", aldus voorzitter Bart De Wever en fractievoorzitter in het Vlaams Parlement Kris Van Dijck. Zij kondigen aan hun voorstel te zullen agenderen op het bureau van het Vlaams Parlement. Volgens de N-VA behoren politici niet deel te nemen aan spelprogramma's op televisie (belga)

HLN, Weblog, 01/02/05 15u30

Kenny
1st February 2005, 18:48
Nu niet dat ik zozeer gekant ben tegen het idee dat politici mogen meespelen aan spelprogramma's (vrije meningsuiting etc...) maar waar ik me wel aan stoor is dat die spelprogramma's niks meer zijn dan promostunts van een partij. Het is dus ook tekenend dat bepaalde partijen meer aan bod komen dan andere... raad zelf maar welke en welke net niet.

Dat is natuurlijk nog iets anders dan bijvoorbeeld meedoen aan een spelprogramma of marathon ten voordele van...

judithgielens
1st February 2005, 19:44
Verkeersspecialist Koninckx, die naast Vlaams parlementslid ook gemeenschapssenator is, nam deel aan een survivalprogramma op VT4 en was daardoor sinds half januari afwezig. Vlaams parlementsvoorzitter Norbert De Batselier (sp.a) had daar dinsdag zware kritiek op. "Hij is onwettig afwezig en dat zou hij eigenlijk moeten voelen aan zijn wedde", aldus De Batselier.

Hierbij vraag ik mij dan af: als de gewone burger meedoet aan dergelijke spelletjes, dan blijft hij zijn loon toch niet uitbetaald krijgen? Hoe komt het dat dit bij Koninckx dan wel het geval is?

Ergens heb ik er geen probleem mee dat hij meedoet aan dergelijk programma. Op de ene of de andere manier blijft hij maar een mens zoals wij allen.
Langs de andere kant heb ik iets van: waarom zou hij daar aan mee doen? wat drijft hem om opeens terug tussen het gewone volk te gaan zitten en aan zoiets mee te doen?
Moest het nu een aflevering zijn waar bv een aantal BV's voor max een maand daar zitten, zou ik het nog begrijpen. Maar daar men spreekt over "langdurige afwezigheid" concludeer ik toch wel dat het over enkele maanden gaat en ik vind niet dat een Vlaams Parlementslid daar dan thuishoort!
en zoals Kenny ook al zei: t is weeral een goedkope promotiestunt!

Roel
3rd February 2005, 13:27
Dat ze voor mijn part gerust meespelen..
Maar hun lonen moeten niet worden uitgekeerd dan..
politici zijn ook gewone mensen, al dan niet met een dikke nek..