PDA

Bekijk de volledige versie : Scheepslift van Strépy defect


Kathleen De Laet
25th July 2006, 12:34
LA LOUVIERE - De scheepslift van Strépy-Thieu in Henegouwen is sinds donderdag defect. Zeventien koopvaardijschepen en een tiental plezierboten liggen te wachten, zo is maandag van het Waalse ministerie van Uitrusting en Transport vernomen.
De scheepslift is defect waardoor elke bootpassage in die sectie van het Canal du Centre onmogelijk is. Een voorlopige herstelling is aan de gang en zou ten laatste dinsdagmiddag voltooid zijn. Talrijke binnenschippers liggen echter te wachten.

,,We werken op dit moment aan een noodoplossing, gezien de vervangingsstukken niet voor 15 augustus zullen aankomen'', legt Michel Harcourt uit, ingenieur van de algemene directie van de waterwegen van het Waalse Ministerie van Uitrusting en Transport (MET).

Problemen met de afdichtingen van de scheepslift kwamen vorig jaar al voor. ,,Na de depannage moet de kwaliteit van de afdichtingen en hun adequaatheid diepgaand geanalyseerd worden'', voegt hij eraan toe.
HT



bron: http://standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=DMF24072006_037

Kathleen De Laet
25th July 2006, 12:46
Dit probleem doet zich al voor van vorige week donderdag. En nog steeds is hier niets aan gedaan. In het artikel staat dat de vervangingstukken pas op 15 augustus kunnen geleverd worden.

Deze scheepslift heeft in totaal 647 miljoen euro gekost. En ging pas in 2002 in werking. Hoe kan het dan eigenlijk dat er nu al defecten zijn en dat men pas over 2-3 weken deze lift kan herstellen?

Barst
25th July 2006, 14:51
30.000 ton koopwaar geblokkeerd door kapotte lift


De scheepslift van Strépy-Thieu, die een doorgang voor boten van 1.350 ton verzekert, ligt stil sinds donderdag. De scheepslift is defect waardoor elke bootpassage in die sectie van het Canal du Centre onmogelijk is. Een voorlopige herstelling is aan de gang en zou ten laatste dinsdagnamiddag voltooid zijn. Een definitief herstel zal nog weken op zich laten wachten want de vervangstukken zullen niet voor 15 augustus aankomen.


Talrijke binnenschippers liggen te wachten, samen met 30.000 ton goederen. Jean-Paul Miot, de verantwoordelijke van de vzw van binnenschippers Notre Droit, veroordeelt ,,de passiviteit van de beheerders, die zelfs geen reservestukken in voorraad hebben. En wat nog erger is, is dat één van de twee bakken al drie weken stilligt en er sindsdien maar één werkt.''

De binnenschippers moeten nu omwegen maken om hun goederen af te leveren. Die omwegen kosten meer tijd en ook meer brandstof.


Blog DS, 25-07-2006 (belga)