PDA

Bekijk de volledige versie : Burgemeesters en ministers overleggen over IJzeren Rijn


Sara Laureys
19th July 2006, 12:20
Burgemeesters en ministers overleggen over IJzeren Rijn


De burgemeesters van Overpelt, Neerpelt en Hamont-Achel zijn gisteren hun dossier over de IJzeren Rijn komen voorleggen aan Vlaams minister Dirk Van Mechelen. De voorbije weken waren ze ook al bij Vlaams minister-president Yves Leterme, Vlaams minister Kris Peeters en staatssecretaris Bruno Tuyben langsgelopen.
De Noord-Limburgse burgemeesters zijn gewonnen voor het opnieuw gebruiken van die IJzeren Rijn voor goederentransport, maar willen wel dat er rekening wordt gehouden met de omwonenden. Zo vragen ze omleidingen of tunnels, om overlast in de centra te voorkomen. Samen met de Nederlandse gemeenten Cranendonck,Weert, Heythuysen en Haelen hebben ze een kaart opgesteld over de mogelijke problemen van de reactivering van de spoorverbinding tussen Antwerpen en het Ruhrgebied.
“De minister heeft de stand van zaken in het dossier toegelicht en geluisterd naar de opmerkingen van de burgemeesters. Het was een constructief gesprek waarin is afgesproken hoe we in de toekomst gaan samenwerken rond de IJzeren Rijn,” klinkt op het kabinet van Van Mechelen.
Staatssecretaris Tuybens gaat de komende maanden alvast aan tafel zitten met Infrabel - dat de spoorlijnen beheert - om de werken aan het Belgische traject te plannen.

Het belang van Limburg online,19 juli 2006