PDA

Bekijk de volledige versie : David levend teruggevonden


ShannaMols
16th July 2006, 01:50
VERVIERS - De negenjarige jongen David Henriet uit Verviers, in Wallonië is vanmiddag levend teruggevonden. De politie, die een grootscheepse zoektocht op touw had gezet, trof het kind op een veld, negen kilometer buiten de stad, vastgebonden en met een prop in de mond. Hij was bij bewustzijn maar erg in shock. Hij kon nog niet vertellen wat hem overkomen is. David werd met hoogdringendheid opgenomen in het ziekenhuis Peltzer-La-Tourelle van Verviers, waar hij momenteel wordt verzorgd.

De jongen was toevallig gevonden door een landbouwer die naar zijn dieren op het veld in Surister ging kijken. De boer heeft onmiddellijk de politie verwittigd.
Het parket van Verviers wilde niet kwijt of de negenjarige jongen het slachtoffer is geweest van seksueel misbruik. Evenmin wilde het parket kwijt of het een verdachte in de zaak heeft ondervraagd.

David Henriet was vrijdagavond verdwenen in de wijk Saint-Remacle in Verviers. map

Bron: De Standaard

Sara Laureys
17th July 2006, 12:06
Familievriend wordt kinderbeul

Verder onderzoek moet uitmaken of ontvoering voorbedacht was

,,Voor hij tot de misdaad overging, had het gerecht nooit een signaal opgevangen dat Benoît Dewilde een potentiële pedoseksuele misdadiger was'', zegt procureur Robert André. ,,Het is alsof in hem een beest sluimerde, dat vrijdagavond plots is wakker geschoten.''

Een tengere jongeman met zwart, kortgeknipt haar, gekleed in een sportbroek en zwarte T-shirt, maar aan handen en voeten geketend als een zware crimineel en nauwlettend in de gaten gehouden door een legertje politiemensen. Zo verscheen Benoît Dewilde (20) gistermiddag in Surister opnieuw op de plaats waar hij de kleine David vrijdagavond voor dood in een bos heeft achtergelaten. Daags na zijn aanhouding moest hij meteen de slotfase van de ontvoering overdoen.

,,Het verhaal van Benoît Dewilde klopte van meet af aan niet'', zegt procureur des Konings Robert André. ,,Hij was eerst een belangrijke getuige omdat hij, op Davids broer na, de laatste persoon was die de jongen in leven had gezien. Maar niemand kon bevestigen dat hij David na de rit door de Hoge Venen ongedeerd in Verviers had laten uitstappen. Hij kwam ook zijn belofte aan de moeder van David niet na om de jongen weer thuis af te zetten en hij is daar geen uitleg over gaan geven bij de moeder van het slachtoffer. Van getuige werd Benoît Dewilde al snel een verdachte.''

Pak bewijzen

De politie vond bij de verdachte thuis heel wat bezwarend materiaal. Zoals een rol van dezelfde zilverkleurige kleefband, waarmee David gekneveld werd. Een matrak, die mogelijk bij de misdaad gebruikt werd en waar David een dubbele schedelbreuk aan heeft overgehouden. En het materiaal met pedofiel karakter op de computer van Dewilde.

,,De jongeman zag al snel in dat hij beter tot bekentenissen kon overgaan'', vervolgt de procureur. ,,Hij kreeg David gemakkelijk mee omdat hij een vriend van de familie was. Hij heeft een tijdje bij hen in de buurt gewoond en speelde de moeder van David af en toe een computerprogramma door. Zo won hij het vertrouwen van heel de familie.''

Speurders hebben er al meermaals op gewezen dat verontrustende verdwijningen met pedofiel karakter in twee op de drie gevallen in verband kunnen worden gebracht met familie of naaste vrienden van de slachtoffers.

Levenslange opsluiting

,,Benoît Dewilde nam David mee naar het plateau van de Hoge Venen. Daar is hij gestopt en wou hij hem aaien. Door de hevige reactie van David werd zijn ontvoerder echter plots bang dat hij als pedofiel verklikt zou worden. Hij beweert dat David is uitgestapt, maar gestruikeld is en op een steen is gevallen. Hij zou het bewustzijn verloren hebben. Hij heeft hem dan een tape op de mond gekleefd, en is doorgereden tot in Surister. Daar heeft hij David voor dood in het bos achtergelaten, zegt hij zelf.''

De zware hoofdletsels van

het slachtoffer doen de speurders veeleer vermoeden dat de ontvoerder de jongen zelf hard heeft toegetakeld. ,,Ik heb David niet meegenomen om hem te misbruiken, maar plots werd het mij in de auto te veel. Ik dacht dat David na zijn val dood was, maar ik heb nooit de bedoeling gehad hem om te brengen'', houdt Benoît Dewilde staande.

Tot dusver beschikken de speurders nog niet over voldoende elementen om aan te tonen dat de ontvoering, het misbruik en mogelijk ook het slaan en dumpen van David met voorbedachtheid zijn gebeurd. Kunnen zij dat wel aantonen, dan kunnen de betichtingen tegen Dewilde opgetrokken worden naar ontvoering, misbruik en moordpoging. In plaats van maximum 20 jaar voor een correctionele rechtbank hangt Dewilde dan een assisenproces en levenslange opsluiting boven het hoofd. Of dat ook gebeurt, is misschien morgen al duidelijk. Dan verschijnt de beul van David voor de raadkamer.

Het Nieuwsblad online 17/7/2006

fenna
30th July 2006, 17:51
Enkele weken na de verdwijning van Stacy en Nathalie werd België opnieuw opgeschrikt door een andere onrustwekkende verdwijning.
Deze zaak kende echter wel een gelukkigere afloop.
De kleine David werd namelijk enkele uren na zijn verdwijning teruggevonden in een gracht langs een veld.
De jongen was zwaar gewond, maar er was geen sprake van seksueel misbruik.
De publieke opinie vraagt zich af of er nu echt geen maatregelen te nemen zijn tegen zulke zaken.
Dan denk ik dat het antwoord hierop enkel maar negatief kan zijn.
Men kan vanalles doen om dit tegen te gaan, maar men zal nooit het gedrag of karakter van elk individu dat er op deze aardbol rondloopt kunnen controleren.
We moeten gewoon aanvaarden dat er steeds zieke geesten zullen ronddwalen die de wereld zullen verzieken.