PDA

Bekijk de volledige versie : N-VA legt deadline voor B-H-V vast


Wouter
29th January 2005, 18:04
http://www.standaard.be/nieuws/binnenland/index.asp?articleID=DMF29012005_015&snel=1

==============
BRUSSEL - De N-VA wil dat de kamercommissie Binnenlandse Zaken het wetsvoorstel over de splitsing van het kiesarrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde begin maart goedkeurt. Dat heeft het partijbestuur van de N-VA zaterdag beslist.

AANSLUITENDE DOSSIERS
Brussel-Halle-Vilvoorde



Als dat niet gebeurt, moet de Vlaamse regering (waar de N-VA deel van uitmaakt) elke medewerking met de federale en de andere regeringen opschorten in het kader van het Overlegcomité en de samenwerkingsakkoorden. Dat komt overeen met wat in het Vlaams regeerakkoord staat, aldus de N-VA. Kartelpartner CD&V steunt de oproep van N-VA.

Ook moet de Vlaamse regering dan haar bijkomende financiële verplichtingen in het kader van norm van de Hoge Raad voor Financiën herbekijken. Het gaat om de zowat 95 miljoen euro extra schuldafbouw die Vlaanderen dit jaar doet.

Ook bij de CD&V wil men een snelle oplossing. ,,Als er in maart geen oplossing is, dan is elke geloofwaardigheid dat ze er ooit komt verloren. Het is zoals een marathon lopen: op een bepaald moment kan je tussentijd zo slecht zijn, dat het absoluut geen zin heeft om verder te lopen'', zegt Vlaamse minister Kris Peeters. Zijn uitspraak klink als een dreigement, maar ook bij federaal paars beseft men het dossier tegen maart afgerond is - in positieve of negatieve zin. Ofwel is er tegen dan een oplossing, ofwel valt de federale regering.
============

'k ben benieuwd