PDA

Bekijk de volledige versie : Geen zesde grandslamtitel voor Henin.


ShannaMols
8th July 2006, 21:53
Mauresmo wint finale Wimbledon.

LONDEN - Amélie Mauresmo (WTA 1) heeft het grandslamtoernooi van Wimbledon gewonnen. In de finale won de Française van Justine Henin-Hardenne (WTA 3) met 2-6, 6-3 en 6-4 na 2u03 tennis. Voor Mauresmo is het de tweede grandslamzege na de Australian Open 2006. Ook toen haalde ze het in de finale van Henin-Hardenne.

De Belgische blijft voorlopig op vijf grandslamzeges steken. Alleen Wimbledon kon ze nog nooit winnen.

Het was Henin die als beste uit de startblokken schoot: ze ging meteen door de opslag van de Française en behield vervolgens haar eigen service. Mauresmo had geen antwoord op het offensieve spel van de Belgische, die vaak aan het net kwam en zo haar vooraf aangekondigde strategie perfect toepaste. Bij 3-2 kreeg Mauresmo wel een breakkans, maar die werd door Henin weggeveegd. Uiteindelijk was het de Waalse die nog eens een opslagspelletje van Mauresmo kon winnen, en na 31 minuten stond het 6-2.

De tweede set begon zoals de eerste, maar dan wel met omgekeerde rollen: nu was het Mauresmo die al snel 2-0 uitliep. ’s Wereld nummer één vond duidelijk haar ritme terug en maakte minder fouten. Henin behield vervolgens tot twee keer toe moeizaam haar opslag, waarin ze in totaal 2 breakballen redde, maar klampte toch aan tot 4-2. Het tij leek te keren toen Henin vervolgens de opslag van Mauresmo afsnoepte, maar de Française liet zich niet uit haar lood slaan: ze brak meteen terug en serveerde de set na 50 minuten uit (6-3).

De beslissende set was een ware thriller, al liep ’Juju’ van meetaf achter de feiten aan. Mauresmo wist immers vroeg in de set te breaken en zou haar opslag niet meer afstaan. Henin maakte iets meer fouten, terwijl Mauresmo sterk serveerde en mentaal niet kraakte. Na een bij momenten hoogstaande finale van ruim twee uur was de strijd gestreden: 2-6, 6-3 en 6-4 voor Mauresmo.

Enkel vrouwen - Finale:

Amélie Mauresmo (Fra/1) - Justine Henin-Hardenne (BEL/3) 2-6, 6-3, 6-4

Bron: De standaard