PDA

Bekijk de volledige versie : Terroristen wilden Holland Tunnel in New York opblazen.


ShannaMols
8th July 2006, 01:42
Terroristen wilden Holland Tunnel in New York opblazen.


WASHINGTON - De FBI denkt een aanslag te hebben voorkomen die buitenlandse terroristen wilden plegen op tunnels in New York. FBI-agenten die internet-chatrooms van extremisten in de gaten houden ontdekten het complot de afgelopen maanden. Acht hoofdverdachten zouden geïdentificeerd zijn, drie van hen zijn al aangehouden.

Het vermoedelijke brein van de samenzwering is formeel in beschuldiging gesteld in Libanon. Hij heeft bekend lid te zijn van de terreurorganisatie Al-Qaeda en beweerde zijn orders te hebben gekregen van Osama bin Laden

De New-Yorkse krant Daily News bracht het nieuws over het complot vrijdag als eerste en volgens deze krant was de Holland Tunnel, die Manhattan met New Jersey verbindt, het doelwit van de terroristen. Het zou de bedoeling zijn geweest Wall Street te laten overstromen door de tunnel op te blazen, maar volgens de Daily News zou dit waarschijnlijk niet zijn gelukt, omdat Wall Street hoger ligt dan het water in de Hudson.

Volgens verschillende bronnen waren de plannen met betrekking tot New York nog weinig concreet. Het betrof voornamelijk discussies op internet waarin extremisten bespraken hoe een en ander in zijn werk zou moeten gaan. Er was geen geld overgemaakt en ook anderszins waren geen operationele stappen gezet.

Vorige maand maakten de autoriteiten de arrestatie bekend van zeven mannen in Miami en Atlanta die plannen zouden hebben gesmeed om de Sears Tower in Chicago en andere gebouwen in de VS op te blazen. Ook die plannen waren volgens de FBI nog weinig concreet.

Bron: De standaard