PDA

Bekijk de volledige versie : Mechels speelplein verboden terrein na 22 uur


fenna
6th July 2006, 11:37
ANTWERPEN - Het speelpleintje aan de Berkenhofstraat in Mechelen zal voortaan na 22 uur verboden terrein zijn. Dat besliste het stadsbestuur, meldt Gazet Van Antwerpen donderdag in de regionale editie.

De beslissing van het stadsbestuur volgt op aanhoudende klachten van buurtbewoners. Al weken zouden groepjes rondhangende jongeren de bewoners tot diep in de nacht wakker houden.

Mechels schepen van Cultuur Frank Nobels (CDO), die ook in de buurt woont, bevestigt de problemen in de krant. De voorbije dagen probeerde hij enkele keren met de jongeren te praten, maar ze zouden niet altijd luisteren en afgelopen weekend zou één van de jonge kerels zich heel erg agressief hebben opgesteld en bijna een paar klappen hebben uitgedeeld. Voor burgemeester Bart Somers (VLD) was dat het signaal om in te grijpen.

Met een toegangsverbod na 22 uuur wil het stadsbestuur de politie helpen in te grijpen. Houden jongeren zich niet aan het verbod, dan riskeren een overlasttaks van 100 euro. De verbodsborden worden zo snel mogelijk geplaatst. Er komen ook opnieuw poorten om het pleintje af te sluiten.

llc (belga)06/07/2006

Het Nieuwsblad 06/07/06