PDA

Bekijk de volledige versie : Dwangarbeid op de weg


Nele G
4th July 2006, 23:28
Onderzoeksjournalist Chris de Stoop trekt op weer op onderzoek uit en stelt zich weerom vragen bij een socio-economisch probleem:

"Onze wegen worden overspoeld door Oost-Europese vrachtwagens. De Vlaamse transportfirma's vlaggen met tientallen tegelijk uit. De chauffeurs zien het radeloos aan: 'De lange afstand zijn we al kwijt. Nu de korte trajecten nog.' De vakbond begint deze week met een meldpunt voor misbruiken.
Knack-journalist Chris de Stoop dompelde zich onder in de transportsector en komt met glasheldere, maar onthutsende gegegevens terug naar buiten. Er zijn nog maar 8900 transporteurs in België die werken met 50.000 chauffeurs. Poolse truckers werken 60 procent goedkoper. De Belgische Transportarbeidersbond begint met een meldpunt voor problemen rond Oost-Europese trickers en uitvlaggende firma's. In Nederland opende de vakbond FNV zelfs een kliklijn die in een maand tijd 300 tips opleverde, vooral met Polen. Zover wil de BTB niet gaan. De bedoeling van het meldpunt is wel dat mensen feiten, namen eventueel zelfs nummerplaten en foto's kunnen opsturen om een dossier te stofferen."

Bron: 'Knack' en 'Knack blogt'