PDA

Bekijk de volledige versie : Zweedse wilde schutter verwondt vrouw en pleegt zelfmoord


Wouter
2nd July 2006, 17:19
http://www.demorgen.be/telex/index.html?newsrss=B330124

Telex


Een 21-jarige wilde schutter heeft zondag in de Zweedse stad Täby nabij Stockholm een toevallig voorbijlopende jonge vrouw zwaar verwond en nadien zelfmoord gepleegd. Dat werd vernomen van de politie.

De wellicht psychisch gestoorde man zou omstreeks 4 uur met een automatisch pistool in het wilde weg op mensen hebben geschoten. Hij raakte daarbij een achttienjarige vrouw in het been. Ze moest in het ziekenhuis werden opgenomen. Als bij wonder werden niet meer voorbijgangers geraakt, stelde een politiewoordvoerder.

Kort nadat de politie massaal was opgetrommeld, meldde de man via de telefoon dat hij een andere vrouw gegijzeld hield. Twee uur later werd het met bloed bedekte lichaam van de man gevonden in de lift van een appartementsgebouw. Zijn pistool lag naast hem. De bewering dat hij een vrouw gegijzeld hield, bleek niet te kloppen.

De man heeft geen gerechtelijk verleden en was geen opvallende figuur. Zijn wapen had hij als lid van de Zweedse civiele bescherming ter beschikking gesteld gekregen.
(Belga/AG 16:15)

Sara Laureys
3rd July 2006, 10:30
Zulk fenomeen doet zich meer en meer voor.Ook hier in ons kleine België komt dit meer en meer voor.Denk maar aan de moorden in Antwerpen en Brussel.
Er worden steeds meer en meer mensen op straat verwond,meestal mensen die niets met de zaken te maken hebben en gewoon een onschuldig slachtoffer worden.Op de foute plek op het foute moment.
Ik vind het wel al goed dat België zijn wapenwet heeft aangepast zodat men niet zomaar in een opwelling naar een wapenwinkel kan gaan en een wapen aankopen om daar weerzinwekkende dingen mee te gaan doen.
Ik weet echter wel niet ofdat sommige mensen kan tegenhouden omdat er ook nog illegale wapenhandel is.
Waarom doen mensen zo iets?